W gorące dni nie lubię jeść obiadu na ciepło. Wtedy zamiast zwykłej pomidorowej robię sobie szybciutkie, zimniutkie i pyszne gaspacho :)
Przepis jest mega prosty. Do blendera wrzucamy:
- 2 ząbki czosnku
- 3 pomidory (ja miałam tylko 2 w lodówce, dlatego zupka taka blada)
- 2 duże ogórki kiszone
- pół szklanki wody mineralnej
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- świeże listki bazylii
- przyprawy do smaku (u mnie tylko sól)
Składniki wrzucamy i miksujemy. Ozdabiamy świeżymi listkami bazylii i jemy na zimno :)
świetne:) można nawet zabrać gdzieś na wynos :)
OdpowiedzUsuńA można, jak najbardziej :) I mało kalorii ma, a to dla mnie duży plus :)
UsuńPrzepis super. Dostępne składniki,szybkie wykonanie,zdrowe,a miseczka bardzo oryginalna :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam ten przepis, dlatego musiałam się nim podzielić :) A miseczka była gratisem do płatków śniadaniowych kiedyś :)
Usuń