piątek, 7 czerwca 2013

Pomidorowa inaczej

W gorące dni nie lubię jeść obiadu na ciepło. Wtedy zamiast zwykłej pomidorowej robię sobie szybciutkie, zimniutkie i pyszne gaspacho :)

Przepis jest mega prosty. Do blendera wrzucamy:
- 2 ząbki czosnku
- 3 pomidory (ja miałam tylko 2 w lodówce, dlatego zupka taka blada)
- 2 duże ogórki kiszone
- pół szklanki wody mineralnej
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- świeże listki bazylii
- przyprawy do smaku (u mnie tylko sól)

Składniki wrzucamy i miksujemy. Ozdabiamy świeżymi listkami bazylii i jemy na zimno :)







4 komentarze:

  1. świetne:) można nawet zabrać gdzieś na wynos :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A można, jak najbardziej :) I mało kalorii ma, a to dla mnie duży plus :)

      Usuń
  2. Przepis super. Dostępne składniki,szybkie wykonanie,zdrowe,a miseczka bardzo oryginalna :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Uwielbiam ten przepis, dlatego musiałam się nim podzielić :) A miseczka była gratisem do płatków śniadaniowych kiedyś :)

      Usuń