Etykiety

Ciuszki dla dzieciaków (131) dla niemowlaczka (56) Małe szyjątka (55) książki (49) Inne (46) czapki (46) Szyjątka dla dzieciaczków (42) Zabawy (39) Na drutach (34) Kulinarne (29) sukienka (23) Candy (21) spodnie (20) Boże Narodzenie (19) Wielkanoc (19) fotografie (19) przebrania (19) wyzwanie (19) wyzwania czytelnicze 2015 (18) dla przedszkolaka (17) metkowiec (17) torby/torebki (17) wyzwanie czytelnicze 2016 (17) Moje przemyślonka (15) Tutki (15) etui (15) poduszki (14) spódnica (14) wyzwanie czyt.2017 (13) 12 czapek w jeden rok (12) haft (10) kominy (10) zakupy (10) DIY (9) Kiermasz (9) Na szydełku (9) dla lalki (8) do domu (8) domowe sposoby (8) fotografia (8) okładki (8) opaski (8) przepisy (8) torty (8) Twory- Stwory z papieru (7) bajkowe postaci (7) ciasta (7) fartuszki (7) prezenty (7) Moje mieszkanko (6) Teraz Ja! Kobieta (6) kapelusz (6) osłonka na pasy (6) piżamki (6) wymianka (6) BuJo (5) bluzka (5) bullet journal (5) ciastka (5) do auta (5) dom (5) polecam (5) zające (5) Julka szyje (4) maty (4) pojemniki (4) recykling (4) wiosna (4) Tilda (3) kosmetyczki (3) króliki (3) pies (3) piórnik (3) pokrowce (3) worki (3) zabawki (3) zdrowie (3) Tańce z pędzlem i farbami (2) dekoracje (2) girlandy (2) kartki (2) podkładki (2) pomagamy (2) pościel (2) quietbook/książeczka sensoryczna (2) sweterki (2) w moim ogrodzie (2) z drewna (2) Walentynki (1) fotorekwizyty (1) kalendarz adwentowy (1) lalki (1) tuniki (1) wyzwania czyt.2018 (1) wyzwania czytelnicze (1) zakładki do książek (1)

sobota, 5 sierpnia 2017

Bagietki czosnkowe

   Dawno nie było niczego kulinarnego, to pochwalę się dzisiaj moimi dziećmi. Zrobili się bardzo samodzielni w kuchni i uwielbiają kombinować. Ostatnio ciocia dała nam po grillowej wizycie bagietkę na drogę (oprócz innych przysmaków :)). Julka od razu się rozmarzyła "Ale bym sobie zjadła bagietkę czosnkową".  Nie trzeba było je specjalnie zachęcać.

Potrzebne składniki:
- bagietka
- masło
- 2-3 ząbki czosnku
- zioła prowansalskie
-koperek

   Najpierw Julka roztarła kilka wyciśniętych ząbków czosnku z masłem i dodała posiekany koperek i zioła prowansalskie. Potem bagietkę ponacinała i posmarowała masłem czosnkowym. 15 minut zapiekania w piekarniku (w 200 stopniach) i gotowe. Pachniało w całym domu :)


Nawet Amelka wcinała ze smakiem :)




3 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Pachniały obłędnie.Nie wiem jak smakowały, bo jestem na diecie od 2.08 :) ale dzieciaki wsunęły ekspresem, więc musiały być smaczne :)

      Usuń